"Schrijven over mij?" Met grote ogen vol verbazing keek ze me aan. Ik lachte haar toe en zei: "Ja, ik denk dat Beppe genoeg heeft meegemaakt. Ik wil daar wel wat meer over weten."

Genieten van de herinnering

En het was geweldig. Beppe genoot van de aandacht en kon prachtig vertellen over alles wat ze had meegemaakt. Wanneer ik belde zei ze, kom maar, maar niet te lang, ik ben wel erg moe. Aan het eind van de avond zei ik dan: "Beppe het is al tien uur geweest, zal ik maar gaan?"

Ik ben dankbaar dat ik op tijd op het idee kwam. Beppe was 93 jaar en is enkele maanden later overleden. Ze had me nog veel meer kunnen vertellen, maar gelukkig had ik een paar mooie, bijzondere verhalen. Tijdens de uitvaartplechtigheid mocht ik haar levensverhaal vertellen en kon ik een mooi totaalbeeld van deze bijzondere vrouw neerzetten.

Alida Boersma schrijft levensverhalen en het in memoriam Dankbare rol bij het afscheid 

Een paar jaar later kwam het volgende verzoek om hulp bij een levensverhaal voor tijdens het afscheid. Het schrijven van levensverhalen is een mooie, dankbare taak. Toen wist ik ook dat ik daar mee verder wilde gaan.

Aandacht geven en krijgen

Wanneer iemand zijn eigen verhaal gaat vertellen is het prachtig om naar te luisteren. Mensen genieten van het vertellen en de volledige aandacht die ze op dat moment krijgen. Zelf kun je terugkijken op wat er allemaal is gebeurd, vaak met een andere blik. Kinderen en kleinkinderen krijgen een totaalbeeld en soms ook begrip voor gemaakte keuzes.

Troostrijke herinneringen

bedankt voor jouw aandacht bij het afscheidVerhalen zijn dierbare herinneringen en bieden troost in droevige tijden. Het mooiste compliment dat ik naar aanleiding van een levensverhaal kreeg:

"Je hebt precies verwoord wat wij voelen."

 

Ik krijg altijd weer kippenvel als ik Huub van der Lubbe hoor zingen: "Kan ik iets voor je doen?"
Hij verwoordt precies wat ik voel, ik wil graag iets voor jou doen.

Dus heb je hulp nodig bij een levensverhaal?

mail@alida.nu of bel 06-10665128

Klik hier voor tips om te praten over jouw herinneringen.

Logo compleetIk wil je nog  graag iets vertellen over mijn  logo voor afscheidsverhalen. De tekening van het meisje is Alida Koopman dochter van Beppe. Zij overleed op 1 april 1968 op twaalfjarige leeftijd aan de gevolgen van een tragisch ongeval. Een jaar later werd er opnieuw een Alida geboren. Ik draag haar naam met trots en vind het mooi om haar gezicht in mijn bedrijf mee te nemen. 

css.php