Vul je koffer: beantwoord vragen over je leven

Vul je koffer: beantwoord vragen over je leven


Wat was jouw favoriete plek in huis? Geen standaardvraag over vroeger, maar grote kans dat je wel iets leuks weet te vertellen over je ouderlijk huis. Ik heb heel veel levensvragen verzameld om herinneringen bij jou op te roepen. Vragen over je leven om zelf over na te denken of om te stellen aan je ouders of iemand anders. Vragen om verhalen met elkaar te delen, met als doel:

Gesprekken laten ontstaan, verbinding creëren en daarmee een beetje geluk en een glimlach.

Elke werkdag deel ik één vraag op Facebook en twitter. Wil je geen vraag missen? Neem dan een abonnement op de Herinneringenkoffer en ontvang eens per week alle vragen in één keer.

Doe je mee?

Meld je aan voor de herinneringenkoffer Like mijn facebookpagina Levensverhalen voor bij het afscheid

Mijn inspiratiebronnen:

Het internet is natuurlijk een dankbare bron bij het vinden van vragen. In de loop der jaren heb ik wat boeken verzameld die mij inspireren en mij ook hebben geholpen bij het vinden van vragen.

Hoe schrijf ik een familiegeschiedenis, Marijke Hilhorst

“Hoe schrijf ik een familiegeschiedenis?” Marijke Hilhorst

Een boek schrijven is meer dan wat feitjes naar boven halen. Met dit boek laat Marijke Hilhorst zien dat je met fotoalbums en liedjes de stroom der verhalen op gang kunt brengen, maar ook ook hoe goed het is voor de onderlinge verhoudingen om naar elkaars verhalen te luisteren.

Lees hier meer over Marijke Hilhorst

Een portret schrijf je zo, Janny van der Molen

“Een portret schrijf je zo” Janny van der Molen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een verhaal over iemand vast te leggen. Janny van der Molen zet helder en enthousiasmerend de mogelijkheden op een rijtje. Ze vertelt hoe je kunt beginnen, waar je aan moet denken en geeft heel veel verschillende soorten vragen die je kunt gebruiken om herinneringen los te weken.

Lees hier meer over Janny van der Molen

“Mijn leven in kaart” Wout Huizing en Thijs Tromp

Mijn leven in kaart, Wout Huizing en Thijs Tromp

Bij het boekje met tips over het schrijven van een levensverhaal zitten themakaarten met vragen. Deze kun je gebruiken als leidraad voor het levensverhaal maar ze zijn ook erg geschikt om een gesprek te beginnen.

 “Blik op mijn leven” Levensverhalen Noord

De map Blik op mijn leven is een hele toegankelijke invulmap. Verdeeld over een aantal hoofdthema’s nodigen de vragen uit om te antwoorden, op te schrijven en verder te praten.

Lees hier meer over “Blik op mijn leven”

css.php