Samen op reis

“Wat jij schrijft raakt de kern en leest prettig.”

En daarom wist men mij altijd te vinden wanneer er weer iets bedacht was dat mooi opgeschreven moest worden. Nog steeds geniet ik van het mooi op papier zetten van een tekst.

Ik probeer altijd met en creatieve blik naar de woorden en de vormgeving te kijken, zodat het eindproduct net even anders wordt.

Ik kan goed luisteren en geniet van alle soorten verhalen. Een levensverhaal is mooi, maar ook een geschreven portret. Of wat dacht je van een cadeau met verhalen en anekdotes van collega’s, familie of vrienden?

Ik vind het ook mooi om een bedrijfsverhaal te schrijven en me daarvoor te verdiepen in een stukje geschiedenis.

Alida BoersmaKennismaken?

Wil jij een persoonlijk verhaal doorvertellen? Laten we samen een kopje koffie drinken dan komen we vast op mooie ideeën. Neem contact met mij op.

Wil je meer weten over mijn werkervaring en opleiding? Bezoek mijn LinkedIn-profiel.


Het tot stand komen van een levensverhaal

De ingepakte boekjes klaar voor bezorgen

We praten samen over het leven van moeder. Mevrouw, 80 jaar, heeft erg lang met gemengde gevoelens teruggekeken op de relatie met haar moeder. Samen maken we een reis door de tijd. De geboorte van moeder begin 1900, het verlies van haar vader op jonge leeftijd en de vele afwijzingen, eigenlijk is het gedrag van moeder heel goed te verklaren. De liefde voor de moeder wordt groter met het begrip en het verhaal mooier met de regel.

Wanneer na een paar maanden het boekje naar de drukker gaat, stijgt de spanning bij ons allebei. En wat is het mooi geworden! Met een boeketje en een persoonlijke kaart breng ik de boekjes bij mevrouw. Een paar dagen later krijg ik een appje: mijn zus heeft het boekje op haar hart gedrukt met de woorden ‘nu begrijp ik mama beter’. Zo mooi, moeder heeft nu een mooi plekje in het leven van de familie gekregen. Ik voel dankbaarheid voor mijn rol in dit levensverhaal.